Hypotheken

Opbouwhypotheken: spaar- leven- beleggingshypotheken

Aangezien wonen en woonlasten vaak een belangrijk onderwerp zijn de privéfinanciën van ondernemers kom ik er vaak mee in aanraking. Enige jaren geleden heeft de zoektocht naar deskundige en écht onafhankelijke advisering geleid tot een samenwerking met een bureau van specialisten in Zwolle. De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het verbeteren van het soort hypotheken waarin vermogen opgebouwd wordt voor het aflossen van de hypotheek, later.

Omdat er zowel aan de kostenkant (rente, kosten) als aan de opbouwkant (premies, inleg, premieduur, ...etc) veel varianten zijn die op elkaar inwerken hebben we een vergelijkingsmodule gebouwd waarmee we verschillende varianten door kunnen rekenen.

De diverse aanscherpingen in de hypotheekconstructie kunnen met deze module nagebouwd worden en in hun uitwerking in één cijfer uitgedrukt worden. Complexe samenhangende factoren kunnen zo onderling goed vergeleken worden. Daardoor kan een bestaande hypotheek met andere varianten vergeleken worden.

De vergelijking is er op gericht inzichtelijk te maken welke variant over de resterende periode (meestal tot pensioendatum) het minste kost. Het gaat dus niet om de laagste lasten in de beginperiode maar om de laagste kosten over de gehele verdere looptijd.

Het blijkt dat er forse verbeteringen van kosten mogelijk zijn, ook bij de bestaande hypotheekverstrekker. Gemiddeld meer dan € 50.000 per hypotheek! Bovendien blijkt dat deze uitkomst niet afhankelijk is van de lage rente of uitbreiding van spaardelen, oversluiten van de hypotheek, hoge stortingen, lasten verhogingen etc. etc. of enige andere enkele variabele.

Mocht je meer willen weten neem dan contact op, ik leg het je graag uit.

© 2012 - 2020 Sjoerd Hoekstra | Contact Realisatie door Afslag2