Ondersteuning ivm Wet Financieel Toezicht

Ondersteung financieel adviesbureau ivm Wft

In verband met de aangescherpte eisen in de Wft (Wet op het Financieel Toezicht) vroeg een bureau van financieel en fiscaal specialisten mij te overleggen wat ik voor hen zou kunnen betekenen als het gaat om vereenvoudigen, structureren en borgen van een deel van hun werk.

Mijn ondersteuning is nu in de eerste plaats gericht op het voldoen aan de wettelijke vereisten. Dat is zowel gemakkelijk als ongemakkelijk gezien de grote mate van openheid waarmee de vereisten zijn geformuleerd. Het dus ook zaak de richtlijnen van de AFM mee te nemen in de beschouwing.


Daarnaast betekent het feit dat er nieuwe eisen worden gesteld aan de uitvoeringspraktijk, dat de markt verandert. De positie van het aanbod van mijn klant zal verschuiven. Mijn inzet is er dan tevens op gericht te ondersteunen bij het organiseren en structureren van de wijze van opzetten en van aanbieden van de financiële diensten. Gezien de goede kwaliteit van deze diensten is dat werkelijk bijzonder leuk (want lonend) om te doen.

Voorts zijn er implicaties voor de presentatie (marketing) van product en dienst. Daar wil ik ook graag een bijdrage aan leveren, maar daarmee zit ik aan de rand van mijn opdracht.

Wordt vervolgd…

© 2012 - 2020 Sjoerd Hoekstra | Contact Realisatie door Afslag2